Krepšeliai su mascarponės sūriu

 darbo yra, bet rezultatas to vertas...

 

Tešlai:

1 puodelis miltų (250 ml)
110 g sviesto;
75 g grietinės,
1 š. cukraus;
žiupsnelis druskos.
 

Įdarui:
120 g mascarponės sūrio;
1 nedidelis kiaušinis;
¼ puodelio cukraus;
vanilės cukraus.
 

   Miltus išmaišyti su druska, cukrumi. Sudėti minkštą, gabaliukais susmulkintą sviestą ir trinti tarp pirštų, kol neliks sausų miltų ir gausime trupinius. Įmaišyti grietinę ir gerai išminkyti. Įdėti tešlą į šaldytuvą kelioms valandoms.
   Įdarui išmaišyti sūrį, kiaušinį, cukrų ir vanilės cukrų iki vientisos masės.
   Tešlą plonai iškočioti ir supjaustyti kvadratėliais. Uždėti juos ant keksiukų kepimo formos, dėti po šaukštelį įdaro ir suėmus tešlą už kampų suspausti per vidurį. Leisti
30 minučių pastovėti.
   Kepti iki 190C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pateikti su ledais, pabarstyti cukraus pudra ar kakava. Gardūs ir šalti.