Krevetės su feta (Makedonija)

Kažkas kitaip, nenusakomai skanu ir sotu.

  • 1/2 puodelio pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
  • ryšelis svogūnų laiškų, smulkiai pjaustytų kartu su koteliais
  • 1 paprika smulkiai supjaustyta
  • 1 mažas raudonas Cili smulkiai supjaustytas (nebūtinai)
  • 1 šaukštas raudonėlio
  • 1/2 puodelio smulkiai pjaustytų petražolių
  • juodųjų pipirų
  • 1 kg šviežių krevečių
  • sauja vyšninių pomidorų perpjautų pusiau
  • 300g fetos
  • 3 šaukštai pieno

1. Jeigu krevetės nelukštentos, pašalinkite galvą ir įplėšią kiautą

ties krevetės pilvu tiesiog nulukštenkite jas pirštais. Labai greita

ir paprasta.

2. Ikaitinkite aliejų ir pakepinkite svogunėlius ant sipnos ugnies. Sudėkite paprika, čili, raudonėlius ir petražoles. Pabarstykite pipirais ir kepkite maišydami, kol

paprikos suminkštės, apie 5 min.

2. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ar žemos. Sudėkite krevetes ir

virkite, retkarčiais pamaišydami 30 min. Tada sudėkite

pomidorus ir virkite, kol jie išleidžia savo sultis,

galiausiai sudėkite fetą, supilkite pieną ir virkite dar 20 min.

Patiekite šiltą su traškia duonele ar ryžiais (rekomenduoju su ryžiais).

Taurė balto šalto vyno tikrai pakels nuotaiką ir pagardins patiekalą.